Arendonk — Arendonkenaar Kurt Van Peer verspreidt met zijn Kurt&Co zijn liefde voor de échte Spaanse tapas over de Kempen. De feestdagen zijn een mooi moment om ook je familie en vrienden te laten meegenieten van zo’n culinaire reis door Spanje. Zo hoef je zelf niet te koken en blijf je niet met de afwas zitten. Bovendien selecteer je zelf jouw favoriete tapasgerechten. Maar hoe doe je dat best? Wij leggen het even uit.
In de vorige editie van Onderox Magazine serveerde Kurt&Co al een Onderox-apéro-box. Die kan je trouwens nog tot en met vrijdag 31 januari 2025 bestellen voor 29 euro per box (voor twee personen). Je kan ook gaan voor een tapasbox ‘Meat’ (vlees), ‘Cabo de Peñas’ (vis), ‘Deluxe’, ‘Sin Carne’ (vegetarisch) of ‘Glutenvrij’. Allemaal vers gemaakt en aan huis geleverd. Wat je ook kan doen is één van de boxen aanvullen met warme tapas. Maar hoe gaat dat net in zijn werk?
TAFEL VOL LEKKERS
Simpel. Je gaat naar de website www.tapasbestellen.be en kiest daar uit een selectie aan warme tapas. “Als je gasten binnenkomen zet je bijvoorbeeld mini-pizza’s, gegratineerde mosseltjes en tortilla’s al in de oven”, zegt Kurt. “Die mini-pizza’s maken we met brood in plaats van deeg, met verse saus en onze eigen kruidenmengeling. Als je rustig iedereen begroet hebt, kan je de warme tapas er al uitnemen en samen serveren met een aperitiefbox. Die box neemt dan de rol op van de charcuterie en de snacks om mee te starten. Het is als het ware de tapasplank zoals je die in Spanje zelf zou bestellen. Zo staat je tafel al behoorlijk vol met lekkere gerechten van bij de start.”
COSTILLAS, PATATAS BRAVAS,…
Daarna kan een volgende selectie de oven in. “De tostada espagñoles bijvoorbeeld, die maken we volledig met de hand met mozarella, tomaat en pesto. Voor de visliefhebbers kunnen dan de scampi’s, gamba’s en kabeljauw de oven in. En voor de vleeseters is het dan stilaan tijd voor de ‘costillas’, de ribbetjes”, stelt Kurt voor. “Die garen we sous-vide in een bad met warm water zodat alle sappen erin blijven. De ribbetjes zijn trouwens ook een aanrader voor wie tijdens de feestdagen een winterbarbecue plant. Intussen is ook het moment aangebroken om de ‘albondigas’ op te warmen.” Wat mag nog mee in de oven in deze fase? “De patatas bravas misschien, die zijn hier al gemarineerd en afgebakken, dus die hebben niet veel meer nodig.” Voor de vegetariërs kan je falafel en veganistische balletjes bestellen en sinds kort biedt Kurt&Co ook frituurhapjes aan met uienringen, calamares, torpedogarnalen en cheddarkroketten met jalapeno’s. “Die laatste is een caloriebommetje, maar wel heel erg lekker.”
BIER, WIJN EN KAAS
“Je kan dan nog verder aanvullen met een goede Spaanse wijn of cava, frisdrank of met San Miguel, het typische Spaanse bier dat wij ook op voorraad hebben en waarvan wij de enige in de ruime regio zijn die het aanbieden. We hebben sinds kort ook de 0.0 versie”, vertelt Kurt. “Als dessert kan je bijvoorbeeld een Spaanse kaasplank mee bestellen, zo hoef je zelf echt aan niks meer te denken en heb je toch een uitgebreide culinaire reis door Spanje mogen maken. Je hebt geen afwas, want ook de warme tapas worden in stijlvolle ovenbestendige schaaltjes geleverd. En vooral: je hebt tijdens de feestdagen niet zelf moeten koken, maar je hebt toch heerlijk eten kunnen aanbieden. En het is een keer wat anders dan fondue, dat gaat iedereen appreciëren”, glimlacht Kurt afsluitend.
De tapas worden gratis aan huis of op je bedrijf geleverd binnen een straal van 25 km rond Arendonk. Daarbuiten wordt een kleine vergoeding geteld. Wil je jouw selectie aan tapas aanvullen met de Onderox-apéro-box van vorige maand? Laat het dan even via WhatsApp aan Kurt weten.
Kurt&Co
De Lusthoven 78, Arendonk
Tel. en WhatsApp: +32 (0)475 23 39 33
kurtenco@telenet.be
www.kurtenco.be
www.tapasbestellen.be
FaceBook: Kurt&Co
Instagram: Kurt&Co
Gepubliceerd: 18 december 2024 | Onderox editie: 248
Reactie plaatsen
Reacties